To była czysta improwizacja, a w dodatku bardzo ekonomiczna. No cóż, w końcu moja Mama jest z wykształcenia ekonomistką, a to zobowiązuje. Miałam w domu resztki cukinii i pieczarki, a risotto chodzi mi po głowie już od dłuższego czasu. I oto jest! Moje comfort food. Nigella twierdzi, że w mieszaniu risotta jest coś kojącego. Może i tak, ale ja jestem zbyt niecierpliwa, żeby mogło to ukoić moje nerwy. Jestem dodatkowo dumna z tego dania, bo wykonałam je bez pomocy żadnego przepisu, ot z głowy! Miłego początku tygodnia.
Marysia
Risotto z cukinią i pieczarkami
Składniki na ok. 4 porcje
- 300 g ryżu do risotto (np. Arborio)
 - 800 ml bulionu (użyłam bulionetki drobiowej)
 - 3/4 dużej zielonej cukinii
 - 8 pieczarek
 - 80 ml białego wina
 - 5 łyżek masła
 - 1 ząbek czosnku
 - 1 mała cebula (użyłam dwóch dymek bez szczypiorku)
 - 80 g startego parmezanu
 - posiekana natka pietruszki
 - sól i pieprz
 
Smacznego!
....i pełen sukces. Pozdrawiamy Tapenda
OdpowiedzUsuńSkromnie nie zaprzeczę;)
Usuńcheck Dolabuy Prada about his replica designer backpacks check replica bags buy online
OdpowiedzUsuń